Somerville Studios Floor Plan
Somerville Studios Axon Model

Somerville Studios is located in a beautiful turn of the century building right on the Somerville and Medford line and just minutes from I-93.  This private studio provides the perfect space needed for you and your clients.

  • Cyclorama wall corner condition for a seamless backdrop

  • Two fully equipped hair and make up stations

  • Editing stations with monitors and wifi for your personal use

  • Lounge space for client consultations

  • 6-person conference table

  • Freight Elevator

  • 4 floors of a classic wooden staircase providing ambient shooting space

  • Basement accessible for shooting

  • Modern bathroom

  • Free on street parking

Located just blocks from Boston Photo Rental, you can easily access all the extra equipment you may need, from camera bodies and lenses to commercial lighting equipment. 


Cyclorama Wall

The corner condition cyclorama wall gives the seamless transition for video and photo shoots alike, minimizing the need for complex backdrops and work in post-production. Porta-Jib, Dolly tracks and cameras available for rent.

 

Hair and Makeup Station

Two mirrors, bright lighting, seating, a steamer and hair dryer holders allow professional hair and makeup artists to style their clients.

 

The Lounge

A 6 person table along with a couch, lounge chair and coffee table furnish this space. A bluetooth stereo system is available as well as a complimentary coffee maker and microwave. Perfect for a long day shoot or to treat clients during consultations.

 

Freight Elevator

Accessible to move heavy gear. Not only utilitarian, the freight elevator makes a great located for an industrial shoot

 

Rooftop Access

Rooftop access will be granted with prior notice and an on-site studio manager on weekdays only. There is additional charge of $50/hour to access the rooftop. 

 

The Building

The building itself was constructed in 1896 by the Knights of Malta. It has a beautiful wooden staircase hand crafted in the 1800's. We renovated the raw interior space to make it the perfect spot for creatives.